ΠΡΟΦΙΛ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΧΩΡΟΙ, PROJECT

Ιστορικό

H Novelty ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2019 από μια ομάδα σκακιστών με πολύχρονη δράση στη σκακιστική κοινότητα. Στόχος της επιχείρησης η ανάπτυξη των πνευματικών αθλημάτων και ιδιαίτερα των σκακιού μέσω εμπορικής δραστηριότητας και με κεντρικές προτεραιότητες:

Α) Δίκαιες εργασιακές σχέσεις σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον

Β) Κοινωνική ωφέλεια που συνάδουν από τις εμπορικές της δραστηριότητες.

Οργάνωση & Διοίκηση Της Επιχείρησης

Το δυναμικό της επιχείρησής στηρίζεται αυτή τη στιγμή σε 7 ανθρώπους:

  • Κώστας Κλώκας, Ιδρυτής και Διαχειριστής με χρέη Γενικού Συντονιστή και Project Leader. Τα τελευταία 10 χρόνια είναι ο διοργανωτής των διεθνώς καταξιωμένων διοργανώσεων με το γενικό τίτλο “Cretan Chess Tour” που διεξάγονται σε Ηράκλειο, Ανώγεια, Χερσόνησο & Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη.
  • Ανέστης Μιχαηλίδης, Υπεύθυνος Πωλήσεων & Ενημερωτικών Project (Πιστοποιημένος προπονητής σκακιού από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Fide trainer, Διεθνής Διαιτητής, Fide Master, Πρώην Πρωταθλητής Εφήβων).
  • Μαρία Παπανδρέου, Γραμματειακή Υποστήριξη

Χώροι και εξοπλισμός

Η έδρα της εταιρίας είναι στην οδό Πιτσουλάκη 14 στο Ηράκλειο και οι αποθήκες και το υποκατάστημα στο Περιστέρι στην Αθήνα.

Project 2019-2020

«Μάθε παιδί μου Σκάκι»

Το πρόγραμμα «Μάθε παιδί μου Σκάκι» έχει στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος σε όλη την επικράτεια.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την 1η Νοεμβρίου του 2019 από την Novelty ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ. υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και σε συνεργασία με τους κατά τόπους σκακιστικούς συλλόγους.

Το Σκάκι είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο με ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες για όσους ασχολούνται συστηματικά και ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια πολύ καλή αφορμή για το έναυσμα ενασχόλησης της νεολαίας με το σκάκι!

Για ένταξη ενός Δήμου στο πρόγραμμα ή περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απαντήστε στο email ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τους project manager του προγράμματος.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του προγράμματος:

Project leaderNovelty ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ. | www.noveltymindgames.com
Project ManagersΚώστας Κλώκας (6937 880733), Ανέστης Μιχαηλίδης (6972 991799)

info@noveltymindgames.com

PartnersΣκακιστικοί σύλλογοι, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιδρύματα, Άλλα Ν.Π.Δ.Δ. & Ν.Π.Ι.Δ
ΧρηματοδότεςΦορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιδρύματα, Άλλα Ν.Π.Δ.Δ. & Ν.Π.Ι.Δ., Ιδιωτικές εταιρίες, Ιδιώτες
ΑιγίδαΕλληνική Σκακιστική Ομοσπονδία
Επικοινωνιακοί PartnersΕθνικά και Τοπικά Μ.Μ.Ε.
Έναρξη Προγράμματος01.11.2019
Στόχος Το ενημερωτικό αυτό project στοχεύει στην συνεισφορά επίτευξης δύο στόχων: α) μαζική εξάπλωση του σκακιού β) πλατιά γεωγραφική κλίμακα με κεντρικό άξονα τη νέα γενιά.
Περιγραφή ProjectΗμερήσια ή Διήμερα Ενημερωτικά Ψυχαγωγικά Φεστιβάλ με αντικείμενο την εκμάθηση των βασικών κανόνων του σκακιού σε παιδιά και κατά περιστάσεις σε ενήλικες.
Μέσα επίτευξης στόχουΦυλλάδιο κανόνων σκακιού, βιβλίο, σκακιέρες, tshirt, Animation, video, χορογραφίες, ζωγραφική και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Φορείς υλοποίησηςΗ Novelty σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Ενότητες θα αναλαμβάνουν το διοργανωτικό κομμάτι (κόστη, τόπο & ημερομηνία διεξαγωγής, προβολή και διάχυση στη τοπική κοινωνία κλπ) σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους όπου αυτό είναι εφικτό.
Στοιχεία Προγράμματος
  1. Ενημερωτικό (όχι εκπαιδευτικό)
  2. Διάρκεια: Ημερήσια ή Διήμερα
Κόστος ανά πρόγραμμα1.200€ + ΦΠΑ 24% ανά project με μέγιστη συμμετοχή 50 παιδιών ή ενήλικων. Κάθε δήμος μπορεί να πραγματοποιήσει περισσότερα από 1 ή και περισσότερα προγράμματα. Τα τμήματα είναι αμιγώς ενηλίκων ή ανηλίκων. Κάθε συμμετέχοντας λαμβάνει δωρεάν σκακιέρα, εγχειρίδιο κανονισμών του σκακιού, tshirt προγράμματος, ενημερωτικό φυλλάδιο ΕΣΟ για τις αγωνιστικές δραστηριότητες.
Αναμενόμενα οφέλη Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά το πρώτο έτος 1.11.2019 έως 1.11.2020 και θα ολοκληρώσει την πρώτη του περίοδο αξιολόγησης 31.12.2020. Σε αυτή την περίοδο τα

Αναμενόμενα οφέλη αναμένεται να είναι:

  1. Εκμάθηση κανόνων σκακιού σε 3.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα
  2. Συνεργασία με 100 δήμους σε όλη τη χώρα
  3. Ενεργοποίηση νέων ανθρώπων σε τοπικές κοινωνίες
  4. Δημιουργία προϋποθέσεων για ανάπτυξη του σκακιού σε νέες ζώνες και ενδυνάμωση υπαρχόντων
  5. Προβολή του σκακιού σε τοπικά και εθνικά Μ.Μ.Ε.